ПЕРГА(Бджолиний хліб) - це бджолиний пилок (обніжжя), який бджоли після збору утрамбовують в стільникові осередки і заливають медом.
У процесі кисломолочного бродіння цієї суміші (під дією постійно підтримуваної температури, вологості та бджолиних ферментів) утворюється МОЛОЧНА КИСЛОТА, яка консервує ПЕРГУ.
Тому ВАЖЛИВОЮ смаковою особливістю ПЕРГИ є її кисло-гірко-солодкий смак. Якщо його немає, значить ПЕРГА не зріла чи перед Вами сурогат.
Зріла бджолина перга найчастіше саме коричневого кольору. Світлі тони притаманні бджолиному пилку, який ще не перебродив і не може вважатися бджолиним пергою.
ПЕРГА містить у 3 рази більше корисних речовин у своєму складі, ніж пилок.
СКЛАД:
Корисні властивості:
- людям із проблемами імунної системи. ПЕРГА активізує захисні функції організму, є сильним імуностимулятором, підвищує опірність організму до різних захворювань.
- охочим підвищити концентрацію та увагу. Стимулює когнітивні функції та пам'ять
-людям із порушенням гормонального фону. ПЕРГА благотворно впливає на органи та залози репродуктивної системи, стимулюючи репродуктивну функцію. Крім того, ПЕРГА нормалізує роботу щитовидної залози.
- людям з підвищеним рівнем холестерину та цукру. ПЕРГА очищає судини, розріджує кров, полегшує навантаження на печінку та стабілізує її роботу
- людям із проблемами серцево-судинної системи. ПЕРГА забезпечує нормальну роботу серця, запобігає дистрофії м'язів. Показано при гіпертонії, перепадах артеріального тиску.
- ПЕРГА покращує зовнішній вигляд шкіри, нігтів та волосся.
Ефективна при лікуванні вугрової висипки, проблемної шкіри у підлітків та дорослих
- Жінкам допомагає лікувати безплідність, нормалізує менструальний цикл, сприяє виробленню гормонів, які сприятимуть зачаттю дитини. ПЕРГА активно використовується для усунення симптомів клімаксу, лікування мастопатії
- активно використовується для нормалізації чоловічого здоров'я